Omscholing elektrisch voertuig (EV)

Omscholing elektrisch voertuig (EV)

Algemeen 

Is uw dienst voorbereid op de duurzame mobiliteitsplannen van de overheid? Het is belangrijk om vandaag al na te denken over hoe de mobiliteit van uw medewerkers in de nabije toekomst kan worden gegarandeerd. De komende jaren maken overheidsplannen – én gerechtelijke uitspraken- de overstap naar duurzaamheid mogelijk minder vrijwillig. 

Op korte termijn bieden elektrische voertuigen (EV's) een passend alternatief voor brandstofmotoren. De ontwikkeling van EV's verloopt razendsnel. Waar de eerste modellen qua actieradius en oplaadtijden nog reden waren voor scepsis omtrent inzetbaarheid, blijkt deze vrees vandaag de dag ongegrond. EV's hebben een reikwijdte van 400 tot 600 kilometer en laden binnen 20 minuten weer bij tot 80% van de maximale accucapaciteit. 

Als eerste Europese opleider ontwikkelden wij een specifieke leergang Electric Government Vehicles (EGV). Deze leergang stelt BOA's en toezichthouders in staat om, op zijn of haar niveau (basis, voortgezet of specialistisch), de kennis en vaardigheden op te doen om vlot, veilig en verantwoord een elektrisch voertuig te besturen. Daarnaast heeft PROCentrum een module ontwikkeld waarin medewerkers van Toezicht & Handhaving praktische toepassingen leren om in uiteenlopende situaties veilig te werken met of vanuit hun dienstvoertuig. 

Doelgroep
De omscholing EV is geschikt voor BOA's in domein I, II, IV en VI en/of Toezichthouders die eerder al een functionele rijopleiding hebben gevolgd. Daarnaast kunnen alle rijopleidingen zoals omschreven in deze studiegids ook als EGV programma gevolgd worden. 

Vooropleiding
Voor het omscholingsprogramma EV dient de student eerst de bijbehorende rijopleiding met goed gevolg te hebben doorlopen. 

Opleidingsduur en aantal deelnemers
Opleidingsduur : 8 uur
Maximum aantal deelnemers: 2 per instructeur

Vraag hieronder informatie aan: