Geef je brein een boost!

Geef je brein een boost!

vuurtoren

Mindmappen en snellezen

Er komt, vandaag de dag, heel veel informatie op ons af. Informatie die we dienen te verwerken. En daartoe zetten we ons brein “aan”. Hoe functioneert het brein en hoe kun je er meer ‘uithalen’? Dit soort van vragen pakken we vanuit een praktische insteek op (dus zonder medische, wetenschappelijk termen), met de focus op mindmappen en snellezen.

richting

Doel van de training

Mindmappen en snellezen zijn beide technieken die je (enorm) kunnen helpen om meer informatie te onthouden en te verwerken. In deze 1-daagse training brengen we jou de basis bij; je leert om meer en sneller informatie te verwerken (met minimaal factor 2!) en om je brein effectiever en creatiever te benutten.

Doelgroep

Doelgroep

De training is voor iedere medewerker binnen het veiligheidsdomein. Iedereen kan wel een brein-boost gebruiken. Waar zouden we zijn, zonder ons brein (...?!)

uitgangspunten

Uitgangspunten

In een hoog tempo kom steeds meer informatie op ons af. Op elk samenlevingsvlak. Sommige informatie veroudert. Nieuwe informatiebronnen komen op. Er wordt voortdurend een beroep gedaan op het vermogen van de mens om al die informatie te verwerken, te reproduceren, te selecteren. Om geen/minder chaos in je hoofd te hebben, om meer breinvriendelijk te gaan werken, om iedereen een brein-boost te geven, gaan we ‘het geheim’ van het brein ontrafelen; mindmappen en snellezen.

basis

Mindmappen en snellezen

  • Mindmappen is een techniek met vele toepassingsmogelijkheden. Het maakt je creatiever, je kunt makkelijker informatie verwerken, opslaan en reproduceren. Het kan ook een tool zijn om je hoofd eens ‘leeg te maken’.
  • Snellezen draait om vaardigheden aanleren om je leestempo op te schroeven. En met aandacht voor een leesplan verhoog je je leessnelheid, met minimaal factor 2!
opzet

Opzet

In deze 1 daagse (breinvriendelijke!) training wisselen theorie en oefeningen/opdrachten elkaar continue af. Drie a vier weken na afloop van deze training wordt een virtuele sessie van +/- 1,5 uur gehouden; om te reflecteren op behaalde resultaten.

trainers

Trainers

Wil Houtzager is in vele rollen werkzaam geweest. Van medewerker tot en met directeur, van teamlid tot en met programmamanager. De inzichten en ervaringen die hij daarbij heeft opgedaan hebben tot deze training geleid. Het veiligheidsdomein heeft zijn speciale belangstelling. Handhaving en politie hebben een heel eigen dynamiek in hun werk. De grote betrokkenheid bij hun werk verdient een werkomgeving die dat in alle opzichten waardeert en stimuleert.

Tiny van Dulmen is sinds 1992 werkzaam in verschillende functies die betrekking hebben op het ontwikkelen van mens en/of organisatie. Tiny heeft ervaring als adviseur leren en ontwikkelen, trainer, coach, projectleider en docent in profit en not-for-profit settings. Een van de kerngedachten die hij aanhangt èn toepast is die van het waarderend onderzoeken en ontwikkelen (“Appreciative Inquiry”).

 

Vraag hieronder informatie aan: