BOA dag

SAVE THE DATE: BOA DAG 2022

 

Dinsdag 13 september is het zover: de BOA DAG 2022 met boeiende workshops voor alle boa's, toezichthouders en handhavers. Zet deze datum alvast in je agenda. Waarom je deze dag niet mag missen?! Je bent in één dag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vak. Dit is hét event waar je inspiratie opdoet en waar je vele netwerkmogelijkheden hebt met vakgenoten uit heel het land.

Een greep uit de aangeboden workshops deze dag:

Workshop: Kennis maken met elektrisch rijden (praktijk)

Stap in een elektrisch voertuig met een ervaren instructeur en ervaar het surveilleren in een elektrisch voertuig. Vaak werkt zo'n voertuig net even anders. Snellere acceleratie, one pedal drive en hoe vaak je moet opladen. Dit en nog veel meer kun je ervaren tijdens de workshop Rijden in een elektrisch voertuig. Dit was een groot succes in 2021! Dit is tevens de praktijk workshop voor Taal van de weg. De plaatsen zijn beperkt op onze BOA Dag, dus geef je snel op!

Workshop: Taal van de weg (presentatie en doorlopend praktijk)

De taal van de weg; begrijp jij wat je ziet en kunt verwachten? Je rijdt vaak in een herkenbaar voertuig en bent bezig met een bepaalde taakstelling. Dat vergt een ander rijgedrag en inzicht dan
dat je leert bij het behalen van je rijbewijs. Defensief rijden, anticiperen en toch vlot en veilig door het verkeer bewegen. Wat komt daar allemaal bij kijken? En hoe weet ik wat ik kan verwachten in bepaalde situaties? Dit en nog veel meer hoor je in de workshop Taal van de Weg.

Workshop: Schade preventie

Een ongeluk zit in een klein hoekje en een paaltje staat vaak net in een dode hoek. Waar veel wordt gereden, komt ook veel schade voor... of toch niet? Via de BOA Academie bieden wij diverse rij-trainingen aan. Een daarvan is schade preventief rijden. De resultaten binnen diverse pilots zijn verbazingwekkend te noemen! Vanuit deze basis is het tevens mogelijk om jezelf verder te ontwikkelen, zodat je een volwaardige rij-training hebt gehad. In deze workshop nemen we je mee in deze pilots en laten we je de resultaten zien.

Workshop: AFT (Aanhouden- Fouilleren – Transporteren)

Ben jij voldoende vaardig om een verdachte aan te houden? Hoe beperk je de risico’s tijdens een aanhouding tot een minimum voor jezelf en jouw collega’s? Fouilleren is een vak apart. En hoe krijg ik een verdachte veilig in een voertuig? Waar RTGB ophoudt,  gaan wij graag een stapje verder. Wij geven je nieuwe inzichten en gaan samen met jou aan de slag. Want deze vaardigheden leer je alleen door te doen. In deze workshop ga je aan de slag met diverse technieken. Binnen de BOA Academie hebben wij een ruim aanbod van tactische opleidingen die jou helpen ontwikkelen in jouw vak als boa!

Workshop: Geef je brein een boost!

D3Z3 M3D3D3L1NG L44T J3 213N T0T W3LK3 GR0T3 PR35T4TI35 0N23 H3R53N3N 1N 5T44T 21JN.1N H3T 83G1N W45 H3T 23K3R N0G M031L1JK D3Z3 T3K5T T3 L3Z3N, M44R NU K4N J3 H3T W44R5CH1JNL1JK 4L W4T 5N3LL3R L3Z3N 20ND3R J3 3CHT 1N T3 5P4NN3N.D4T K0MT D00R H3T 3N0RM3 L33RV3RM0G3N V4N 0N23 H3R53N3N. KN4P H3? D323 M3D3D3L1NG M4G J3 K0P13R3N 3N V3RD3R V3R5PR31D3N. 15 D1T L3UK 0F N13T? 1K W33T 23K3R D4T J3 V3R8445D 5T44T V4N J353LF.

Ervaar hoe snellezen en mindmappen jouw ontwikkeling versnelt!

Workshop: Waarderend leidinggeven

Het functioneren van een team kun je benaderen vanuit gemaakte fouten, van individuele tekortkomingen, communicatieproblemen et cetera. Je kunt het functioneren van een team ook benaderen vanuit dat wat goed gaat, waar men trots op is en waar men naar toe wil. Je ziet het pas als je het doorhebt. Deze wijsheid zetten wij in tijdens deze workshop. Wij garanderen dat jij en je team er ver(der) mee komen! En leren/ontwikkelen gaan omarmen.

Workshop: Jeugd en lachgas

De afgelopen jaren is het gebruik van lachgas onder jongeren sterk toegenomen. Lachgas wordt onder jongeren vaak gezien als statusmiddel en wordt hierdoor vaak in groepen gebruikt. Omdat lachgas niet is aangemerkt als drugs in Nederland zien vele jongeren alleen de voordelen van lachgas. Jongeren zijn niet bekend met de juiste medische informatie over de lange en korte termijn en bijwerkingen van het gebruik hiervan. Tijdens deze praktijkgerichte workshop leren we de boa’s omgaan met de overlast en gevaren van lachgas.

Workshop: De doorontwikkeling van Toezicht & Handhaving Breda

Tijdens deze workshop neemt de gemeente Breda je mee in de ontwikkeling van het team handhaving vanaf 2017 tot heden en een doorkijk naar de toekomst. Hoe gaan ze om met de transitie qua werkzaamheden, wat dit vraagt van organisatie en medewerkers en hoe zorg je dat de politieke ambitie aansluit bij de inzet en vraag uit de stad. 

Kosten

De kosten voor de BOA Dag 2022 bedragen 50 euro p.p. voor de gehele dag: inclusief workshops, lunch/consumpties en netwerkmogelijkheden!

Aanmeldmogelijkheid volgt op korte termijn!