Beter worden in het BOA-vak? Check de BOA Academie!

Beter worden in het BOA-vak? Check de BOA Academie!

15 okt 2018, Algemeen nieuws

Als lid van Vakbond BOA ACP kun je op ons rekenen bij een juridisch probleem, maar ook als je nadenkt over het vervolg van je loopbaan. Naast dat je als 45-plusser terecht kunt bij een loopbaanadviseur, kun je vanaf 15 oktober 2018 ook aankloppen bij de BOA Academie. Door vakspecifieke training, scholing en assessments helpen wij jou samen met onze opleidingspartners te groeien als mens en als professional.

Wij werken daarvoor samen met een aantal speciaal geselecteerde opleiders. Zij hebben stuk voor stuk specifieke kennis van het boa-vak. Aan de hand van een aantal thema’s bieden ze training, scholing en assessments aan, die het mogelijk maken om je als boa-professional en als mens te blijven ontwikkelen.

Regie op je loopbaan

‘Wij willen als vakbond actief bijdragen aan de loopbaan van BOA’s,’ aldus Richard Gerrits, voorzitter van Vakbond BOA ACP, ‘om zo de individuele BOA en het vak gezond te houden. Wij faciliteren handhavers en toezichthouders om zelf de regie op hun loopbaan te houden.

Om een keuze te kunnen maken voor een veiligheidsopleiding, training of assessment, hebben wij nagedacht over thema’s in het vak. Daarna zochten wij de samenwerking met ervaren en betrouwbare opleidingspartners. Zo is de BOA Academie ontstaan.’

Werken aan jezelf en je vak via de BOA Academie

Vanaf vandaag kun je bij Vakbond BOA ACP terecht voor de verschillende opleidingen. Richard: ‘We zetten met elkaar een eerste stap richting het werken aan een gezonde loopbaan. Of het nu gaat om werkgeluk, omgaan met agressie en geweld, of het effectiever inzetten van je bevoegdheden; je kunt voor kwalitatieve opleidingen, trainingen en assessments terecht op: BOA Academie.

Heb jij goede ideeën of mis je bepaalde opleidingen? Laat het ons weten! Samen met onze partners zetten we er de komende jaren de schouders onder om van de BOA Academie een succes te maken en dat kan alleen als de opleidingen aansluiten bij jouw behoefte.’

Partners en opleidingen

Hieronder een overzicht van de verschillende opleidingen die we samen met onze partners aanbieden

  • Assessment en persoonlijkheidstest – Ontwikkel je zelfkennis om jouw kwaliteiten (nog) verder te ontplooien
  • Jeugdboa – Leer werken met jeugdgroepen en hun groepsdynamiek onderzoeken
  • Regeling Toetsing Geweldsbeheersing – Heb jij geweldsbevoegdheid? Bereid je voor op je RTGB-examen
  • Positief leven en imagoverbetering – Werken aan je mentale weerbaarheid
  • Opsporingsbevoegdheden toepassen – Voor boa’s die hun opsporingsvaardigheid willen verbreden en verdiepen
  • Training agressie en weerbaarheid – De-escalerend leren communiceren én handelen
  • Proactief handhaven & predictive profiling – Leer afwijkend gedrag signaleren en criminele handelingen in een vroeg stadium ontdekken
  • Radicalisering en Terrorisme – Signalen van radicalisering, jihadisme en terrorisme leren herkennen
  • Bestuurlijk handhaven – Zet je bevoegdheden effectiever in!

Veiligheidsacademy

De BOA Academie is een initiatief van Vakbond BOA ACP en wordt ondersteund door Politievakbond ACP. ACP wil hiermee samen met partners vakmanschap stimuleren en carrièrekansen vergroten. Niet alleen voor eigen leden en handhaving of politie, maar op termijn in de hele sector veiligheid.

Alles wat je wilt weten staat op Boa academie

Download het persbericht

Op de foto: Boven vlnr: Krishna Gopal (PARSEGO), Wout Jongman (Vakbond BOA ACP), Henk Kroon (NIVOO Noord), Inga van Uchelen (Vakbond BOA ACP), Patrick Leenen (PARSEGO), Anton Bos (BOA Trainer), Martin van der Linden (Vakbond BOA ACP), Xander Huizing (Assessment Uniformberoepen). Onder vlnr: Maurice Hop (SoSecure), Jasper Achterberg (Vakbond BOA ACP), Patrick Smelt (Jeugdboa), Richard Gerrits (Vakbond BOA ACP), Leen van der Plas (SoSecure). En partners van de BOA Academie die niet op de foto staan: Mirella Beekman (SPV) en Harry te Pas (HTP Opleiding & Advies)

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN