BOA ACP in de media over handhaving coronaregels

BOA ACP in de media over handhaving coronaregels

5 aug 2020, Algemeen nieuws

BOA ACP in de media over handhaving coronaregels

Vakbond BOA ACP heeft zich deze week in verschillende media uitgesproken over handhaving van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

  • NOS: Steeds minder boetes bij overtreding 1,5 meter

‘Anderhalve meter handhaven, daar is geen beginnen meer aan. We zien dat de groepen steeds groter worden. Het is steeds moeilijker handhaafbaar en lang niet altijd veilig voor onze mensen’, zegt Richard Gerrits, voorzitter van Vakbond BOA ACP, donderdag 6 augustus tegen de NOS.

Klik hier voor het artikel op de NOS-site

  • Algemeen Dagblad: Mondkapjesplicht gaat van start in delen van Rotterdam

Op woensdagochtend 5 augustus staat Richard Gerrits met een verslaggever van het Algemeen Dagblad in het centrum van Rotterdam. Dat is immers de eerste dag dat iedereen vanaf 13 jaar verplicht is om in bepaalde delen van Rotterdam én Amsterdam een mondkapje te dragen. Richard: ‘De veranderende regelgeving rond corona vraagt veel flexibiliteit van boa’s.’

Bekijk hieronder een kort interview met onze voorzitter met het AD terug.

  • 1 op 1: Steeds meer incidenten tegen boa’s

Op maandag 3 augustus is voorzitter Richard Gerrits te gast in het radioprogramma 1 op 1. ‘Veel mensen geven het goede voorbeeld, alleen zie je met de stijgende temperaturen toch dat steeds meer mensen het lastig vinden om zich aan de coronamaatregelen te houden. Dit legt een extra druk op onze boa’s, tegen wie ook sneller frustraties en agressie worden geuit’, vertelt Richard namens collega’s. Hij benadrukt dat de boa in deze coronatijd – samen met de politie – een belangrijke rol heeft als het gaat om handhaving van de regels.

Luister of kijk de uitzending van 1 op 1 terug

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN