Bureau Toezicht en Handhaving Nijmegen wint verkiezing beste leerbedrijf 2018 in Gelderland

Bureau Toezicht en Handhaving Nijmegen wint verkiezing beste leerbedrijf 2018 in Gelderland

20 aug 2018, Algemeen nieuws

Bureau Toezicht en Handhaving uit Nijmegen is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Gelderland in de sector zakelijke Dienstverlening en Veiligheid. Op 12 juli 2018 maakte SBB (Samenwerkingsbedrijf Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) dat bekend. Doel van SBB is studenten de beste praktijkopleiding bieden, met uitzicht op een baan. Zo beschikken bedrijven nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Bureau Toezicht en Handhaving

Bureau Toezicht en handhaving leidt sinds 2009 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Gerald van Vucht van Bureau Toezicht en Handhaving is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk.”

Aandacht voor erkende leerbedrijven

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

 

SBB feliciteert provinciale winnaars verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN