Eindhoven koopt duurzame e-Golf’s voor toezichthouders

Eindhoven koopt duurzame e-Golf’s voor toezichthouders

31 okt 2019, vakbond boa acp

De gemeente Eindhoven heeft vijf nieuwe en volledig elektrische Volkswagen e-Golf’s aangeschaft, die worden gebruikt door toezichthouders van de afdeling Stadstoezicht. Eindhoven wil  wat betreft duurzaamheid het goede voorbeeld geven door CO2-neutrale auto’s in te zetten.

Daarnaast biedt het rijden met elektrische voertuigen economisch voordeel voor de werkgever. Lagere onderhoudskosten en afschrijving resulteren in een zeer gunstige kostprijs per gereden kilometer, tot wel 16 cent per kilometer.

Europese Electric Government Vehicle project

Om het maximale rendement uit de aangekochte elektrische auto’s te halen én toezichthouders  veilig hun taken te laten uitvoeren, nam Eindhoven – als eerste Nederlandse gemeente – deel aan het Europese Electric Government Vehicle project van PROCentrum. Rijopleider PROCentrum ontwikkelde een onderwijsmethode die erop toeziet dat hulpverleners vlot, veilig en verantwoord  leren omgaan met elektrische voertuigen (EV’s). Het rijden met EV’s vraagt namelijk  ‘pedaaldiscipline’ van bestuurders die verder gaat dan het gedoseerd bedienen van gas- en rempedaal. Het vraagt een ver doorontwikkeld verkeersinzicht waarmee bestuurders vroegtijdig kunnen anticiperen op verkeerssituaties en het gedrag van overige verkeersdeelnemers kunnen voorspellen.

Veiligheid

Deze door PROCentrum ontwikkelde onderwijsmethode heeft  bij de politie in Antwerpen een positieve bijdrage geleverd aan de veiligheid van bestuurders van voorrangsvoertuigen. Na vier jaar voortgezette rijopleidingen is het aantal schadevrij gereden kilometers in het Antwerpse politiekorps aanzienlijk toegenomen. Zie het Eindverslag project PRIBA. (pdf)

Samenwerking

PROCentrum adviseert en begeleid (semi-)overheden bij mobiliteitsvraagstukken en is expert op het gebied van verschillende elektrische voertuigmerken. Gespecialiseerd in het opleiden van hulpverleners en opsporingsambtenaren. PROCentrum is partner van de BOA Academie, een initiatief van Vakbond BOA ACP.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN