Gaan voor waarin je gelooft

Gaan voor waarin je gelooft

8 mrt 2021, blog

Mijn eerste werkdag voor Vakbond BOA ACP begon ’s ochtends om 6.30 uur op een carpoolstrook bij Amsterdam. Er waren in de hoofdstad acties bezig om verdedigingsmiddelen aan de uitrusting toe te voegen en ik ging erheen met mijn nieuwe collega’s. Een week later stond ik op de Dam bij een demonstratie en niet veel later zaten we in de rechtbank. Daar bleek dat de rechter het werk van de boa’s dusdanig belangrijk vond dat hij ze verbood het werk neer te leggen op Koningsdag.

Twee jaar later

Dat was twee jaar geleden. En kijk waar we nu staan:  De boa staat in het hele land serieus op de kaart. En de minister van Justitie en Veiligheid is ervan overtuigd geraakt dat bij een volwassen beroep een volwassen uitrusting hoort. Dus kwamen er pilots met de wapenstok die nu lopen of binnenkort van start gaan.

In jezelf geloven

Als ik terugkijk op de afgelopen periode zie ik vooral wat je met elkaar kan bereiken als je in jezelf gelooft. Als je de boodschap waar je voor staat blijft herhalen en je je niet laat afschrikken door mensen die totaal geen verstand van zaken hebben: online pestkoppen bijvoorbeeld.

Begrip voor verdedigingsmiddelen

Wat ik heb gezien zijn boa’s die strijden voor hun eigen veiligheid zonder hun taken uit het oog te verliezen. Die solidair zijn met elkaar. Die keer op keer bereid zijn hun verhaal te vertellen aan journalisten om steeds maar weer uit te leggen waarom het werk zo complex is in deze tijd.  En zo ontstond er steeds meer begrip voor de roep om die verdedigingsmiddelen.

Eigen veiligheid

Mijn tijd bij Vakbond BOA ACP zit erop. Het was me een genoegen om met jullie samen te mogen werken. Ik wens jullie de motivatie om te blijven gaan voor waarin je gelooft: je eigen veiligheid en je recht om daarvoor op te komen.

Het ga jullie goed en wie weet tot ooit!

 

Annemiek Brumsteede

Communicatie Vakbond BOA ACP

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN BOA ACP?

AANMELDEN