Ik ben gewond geraakt bij een (werk)ongeval! Wat nu?

Ik ben gewond geraakt bij een (werk)ongeval! Wat nu?

28 sep 2021, letselschade

Hulp voor boa’s en toezichthouders bij letselschade

Heb jij letsel opgelopen na een ongeval door toedoen van een ander? Opeens staat je leven op zijn kop en moet je van alles regelen. Bovendien maak je onverwacht hoge kosten. Die uitgaven wil je vergoed zien. Hoe pak je dat aan? Voorkom extra zorgen en laat je bijstaan door een jurist van Legal & Services (L&S). L&S pakt namelijk ook zaken op van leden van Vakbond BOA ACP én boa’s & toezichthouders die niet lid zijn van de bond. En niet alleen bij letselschade na een ongeval tijdens het werk, ook na bijvoorbeeld een verkeersongeval met letsel als gevolg in privétijd.

“Alle zaken waarbij sprake is van aansprakelijkheid kunnen wij in behandeling nemen. Dus ook als je in de privésfeer letselschade oploopt. Stel dat je een weekend met je gezin weggaat en je wordt op de snelweg van achteren aangereden. Dan kan ik die letselschade behandelen voor jou, maar ook voor de andere inzittenden”, zegt jurist en letselschade-expert Cees Appels van Legal & Services.

Voorbeeldsituaties

In wat voor soort situaties kan Legal & Services boa’s en toezichthouders helpen en heb je mogelijk recht op een schadevergoeding? In alle gevallen moet je in ieder geval kunnen aantonen dat het letsel het gevolg is van een ongeval. Hieronder volgen enkele voorbeelden van situaties:

  • Je bent langere tijd ziek en jouw leidinggevende wil je daarom niet langer in dienst houden.
  • Je krijgt psychische klachten door overbelasting op het werk.
  • Je wordt aangereden door iemand en loopt daarbij lichamelijk letsel op.
  • Je volgt een opleiding - voor het werk of privé - maar raakt tussentijds geblesseerd/gewond door een ongeval waardoor je geen examen kan doen en je studievertraging oploopt.

Geweldsincident tijdens je werk als boa of toezichthouder

Ben je ‘slachtoffer’ van letselschade, dan heb je wettelijk gezien recht op een schadevergoeding. Maar je kunt niet alle schade claimen. Je moet kunnen aantonen dat het letsel het gevolg is van een ongeval. Krijg je als boa of toezichthouder te maken met geweld tijdens de uitoefening van je werk, dan wordt er altijd goed gekeken of de werkgever al dan niet aansprakelijk is. Zijn er voldoende persoonlijke beveiligingsmiddelen ter beschikking gesteld en zijn er voldoende instructies gegeven? Dan zou het kunnen dat een geweldsincident niet tot aansprakelijkheid van de werkgever leidt. Wél kan L&S proberen om de schade op de dader(s) te verhalen. Het grote voordeel is dat juristen van L&S gespecialiseerd zijn in de rechtspositie van boa’s & toezichthouders én letselschadezaken.

Kosten juridische hulp en schadevergoeding

In negentig procent van de gevallen/situaties zijn er geen kosten aan hulp van L&S verbonden. De kosten worden namelijk in rekening gebracht van de partij die verantwoordelijk (aansprakelijk) is voor jouw letselschade. Voor de overige tien procent (uitzonderingsgevallen) geldt dat een zaak niet op voorhand goed te beoordelen is. Kosten zijn in dat geval 75,00 euro om de haalbaarheid van een zaak uit te zoeken. Cees Appels: “Meestal kan ik meteen duidelijk maken onder welke voorwaarden ik verder kan en wat de kans op succes is. Als ik niks zie in een zaak, dan zeg ik dat ook, maar in het overgrote deel van de zaken - van mensen die mij om hulp vragen - is er ruimte om te helpen. Je hebt alleen aansprakelijkheid van de tegenpartij nodig. Als dat er is, dan heb je recht op een schadevergoeding en worden ook onze kosten vergoed. Wat ons betreft heeft namelijk iedereen recht op hulp.”


Heb jij letsel opgelopen door toedoen van een ander? Neem vrijblijvend contact op met Legal & Services via contact@legalenservices.nl of 085-0664110. De juristen van L&S nemen je zorgen uit handen en helpen je graag verder.

Of onderzoek je kans op vergoeding van letselschade via een makkelijke check op de website www.legalenservices.nl

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN BOA ACP?

AANMELDEN