Ministerie van Justitie en Veiligheid laat zich informeren over vak van boa’s en handhaving

Ministerie van Justitie en Veiligheid laat zich informeren over vak van boa’s en handhaving

7 mrt 2019, Algemeen nieuws

DEN HAAG – Vandaag waren wij samen met tientallen boa’s aanwezig bij een hoorzitting van de Commissie Veiligheid en Justitie van de Tweede Kamer. Ambtenaren en leden van de Tweede Kamer informeren zich via zo’n hoorzitting over een bepaald onderwerp, in dit geval over het vak van de boa en handhaving.

Meerdere experts vanuit diverse organen en met afwijkende visies op het boa-vak waren hiervoor uitgenodigd. Ook hadden zij ter voorbereiding een position paper geschreven. Onze vakbondsadviseurs Wout Jongman en Marianne van Smaalen zaten samen met leden op de tribune. De opkomst van handhavers was zelfs zo groot dat sommigen de hoorzitting buiten de zaal op schermen moesten volgen.

Wout Jongman: ‘Heel belangrijk dat er meer aandacht komt voor wat de boa nu eigenlijk doet. Er moet landelijk beleid gaan komen. Tegelijkertijd heeft deze bijeenkomst mij geleerd dat we nog een lange weg te gaan hebben. Van het merendeel van de aanwezige tweede-kamerleden is de kennis over de boa onder de maat. Zoals over welke opleidingen handhavers nu eigenlijk hebben. Dat vind ik wel een zorg.’

Een kleine greep uit het grote aantal inhoudelijke thema’s en uitdagingen van boa’s, dat op de agenda stond:

Aanwezige experts:

Bestuurders:

Wetenschap:

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN