Studenten HTV lopen groene stage

Studenten HTV lopen groene stage

24 jul 2018, Algemeen nieuws

Studenten Handhaving Toezicht en Veiligheid (HTV) van Drenthe College en Alfa-college gaan stagelopen bij drie belangrijke Drentse organisaties in de groene sector. Deze unieke stagepilot is vorige week mede ondertekend door de organisaties.

De studenten van Drenthe College Asse en Alfa-college Hoogeveen volgen een HTV-opleiding. Beide opleidingen zijn samen een stagepilot gestart met Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, Het Drentse Landschap en Staatsbosbeheer Drenthe.

Dat betekent, dat studenten van beide opleidingen in carrouselvorm stagelopen en zo ervaring opdoen bij alle deelnemende organisaties. De milieusector is bij handhavingsopleidingen vaak wat onderbelicht, maar de samenwerking met de drie – mogelijk toekomstige werkgevers – biedt veel nieuwe mogelijkheden.

De studenten worden onder meer opgeleid om toezicht te houden in het werkveld. Zo moeten zij bijvoorbeeld illegale afvaldumping voorkomen, zorgen dat sportvissers zich aan de regels houden en stroperij tegengaan.

De stagepilot start in het nieuwe schooljaar met als doel dat studenten van beide mbo-opleidingen ervaring opdoen in handhaving en toezicht.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN