Verkiezing: Professional van het Jaar 2018

Verkiezing: Professional van het Jaar 2018

13 nov 2018, ACP

Vakbond BOA ACP doet mee aan de verkiezing ‘Professional van het Jaar’. Dat wil zeggen; wij hebben een van onze leden voorgedragen: Steef Danse. De verkiezing wordt georganiseerd door de Vakcentrale voor Professionals (VCP). Zij organiseert deze verkiezing ieder jaar om het belang van de vakprofessional te onderstrepen. De verkiezing vindt plaats op donderdag 29 november 2018 in Den Haag.

Steef Danse

Steef is boa en werkt als medewerker Veiligheid en Service bij NS. Sinds het begin van zijn lidmaatschap (vanaf het moment dat de medewerkers V&S lid konden worden) is hij actief voor ons. Hij is kaderlid en ambassadeur. Dit jaar nam hij het voortouw om binnen NS deel te nemen aan de OC-verkiezingen (onderdeelscommissie van de ondernemingsraad). En dat terwijl wij als vakbond nog niet officieel zijn erkend binnen NS.

Gedreven voerden Steef en zijn collega’s namens Vakbond BOA ACP campagne (foto). Er werd massaal gestemd en we werden de grootste partij. Steef is nu zelfs voorzitter van de OC. Al met al zagen wij alle reden om hem voor te dragen. Hij is trots op zijn vak, straalt dit positief uit naar anderen en zet zich actief in voor goede werkomstandigheden.

Symposium 29 november 2018

Thema van het symposium is ‘Vakbond van de toekomst, een frisse blik vooruit’. Een bijeenkomst over brede maatschappelijke ontwikkelingen zoals flexibilisering en individualisering en de impact daarvan op de vakbeweging.

Prof. dr. Evert Verhulp, hoogleraar arbeidsrecht en kroonlid SER vertelt over de huidige uitdagingen voor de vakbonden. Enkele vakbonden vertellen over hun initiatieven om een moderne vakbond te zijn. En er is een discussiepanel van bestuurders van vakorganisaties die in gesprek gaan over de vakbeweging van de toekomst. Hoe brengen we elkaar verder?

De middag wordt afgesloten met de uitreiking van de award voor de ‘Professional van het Jaar 2018’

Belangrijke gegevens:

Meer informatie over de VCP

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN