Sponsoring Vierdaagse

Sponsorverhaal

Oeble loopt al 35 jaar de Vierdaagse: ‘Ik krijg er kippenvel van’.

Oeble Bouma, inspecteur en operationeel expert in de eenheid Noord-Nederland, werkt al 40 jaar bij de politie. Zijn werk is zijn passie. Daarnaast is hij een fervent wandelaar. Samen met tientallen collega’s heeft hij al meerdere keren meegelopen met de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar maar liefst voor de 35e keer.

“Elk jaar is het weer een speciale ervaring. Wij maken bijzondere dingen mee. Mensen spreken je aan, wandelen met je mee. Tijdens zo’n gesprek merk je soms dat mensen denken dat wij alleen maar bekeuringen uitschrijven”, vertelt Oeble als wij een stukje meelopen tijdens de laatste training voor de Vierdaagse. “Zij hebben er geen idee van dat wij aanwezig zijn tijdens zware aanrijdingen, nabestaanden bijstaan en mensen reanimeren. Als je dat zo één op één vertelt, krijgen mensen een heel ander beeld en merk je dat zij de politie meer gaan waarderen.”

Kilometers afleggen

Oeble is een geoefende loper. In de winter loopt hij zo nu en dan 25 kilometer en ook voor een tocht van 80 kilometer draait hij zijn hand niet om. Als wij hem een tweede keer treffen, ditmaal tijdens de laatste dag van de Vierdaagse, is hij nog helemaal fit. “Ik voel mij prima en alle collega’s doen het super. Sommigen hebben het wat moeilijk, maar als je hen dan vandaag weer ziet lopen dan zie je daar niets aan af. Tegen medelopers zeggen wij wel eens dat wij oefenen voor een horecadienst op de zaterdag. Dan kijken ze ons even verbaasd aan, maar ze vergeten dat we dan ook vele kilometers afleggen.”

‘You’ll never walk alone’

Ook tijdens deze Vierdaagse maakt Oeble net als voorgaande jaren weer mooie dingen mee. “Tijdens aankomst op de tweede dag in Nijmegen zongen de toeschouwers ons het lied ‘You’ll never walk alone’ toe. Ze gingen er zelfs bij staan. Ik krijg nog kippenvel als ik daaraan denk”, zegt Oeble.

Goed doel

Dit jaar liepen Oeble en zijn collega’s mee voor Kika om geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker. “Een belangrijk doel, waar ik tijdens de Vierdaagse regelmatig over berichtte op sociale media. Ik werd onderweg aangesproken door mensen die zeiden dat ze gingen doneren. Geweldig natuurlijk.” Ook de ACP heeft Oeble een bedrag van € 100,- gedoneerd om hem te steunen in zijn strijd voor het goede doel.

Sponsoring Vierdaagse
Sponsoring Vierdaagse
Zet jij je ook in voor een goed doel?

Mooi dat je dat doet! De ACP vindt het belangrijk haar leden te steunen in hun activiteiten. Daarom bieden we jou de mogelijkheid een sponsorverzoek in te dienen. Hoe? Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.acp.nl/sponsoring.

 

> Terug naar Sponsoring

Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN