DSC_2369

ACP Ledendag

De ACP Ledendag is een afwisselende dag met interessante sprekers en boeiende workshops en seminars. De ledendag wordt elk jaar georganiseerd. Om extra kennis op te doen en om collega’s uit heel het land te ontmoeten. De ledendag is bovendien het moment waarop wordt gesproken over wat de vereniging ACP het afgelopen jaar heeft bereikt en wat de ambities zijn voor de komende jaren.

Ledendag in beeld

Terugblik ACP Ledendag 2019: 'Non-stop verbonden'

‘Zeer geslaagd’, ‘super’, ‘interessant’, ‘uniek’ en ‘het zet je aan het denken’. Zomaar wat reacties van ACP-leden over onze ledendag op 11 december. Het thema is dit jaar ‘non-stop verbonden’ en met workshops en seminars geven we hieraan uiting. Want dag en nacht, in het weekend en op feestdagen staan jij en je collega's klaar voor de veiligheid in ons land. Zichtbaar op straat of achter de schermen. Non-stop verbonden met het vak.

 

Esmé Rijs wordt aan het begin van de dag unaniem verkozen tot lid van het dagelijks bestuur van de ACP. Haar kinderen, twee jongens, en man zijn ook aanwezig wat het voor haar extra bijzonder maakt. “Het voelt alsof ik opnieuw ‘ja’ zeg tegen de ACP”, zegt Esmé die al jaren in verschillende rollen bij de ACP werkt en dus een bekend gezicht is voor menig ACP-lid. “Ik heb er heel veel zin in om samen met jullie verder te bouwen aan onze vereniging.” Na deze mooie woorden gaat de ledendag met ruim tweehonderd ACP-leden echt van start.

Skills Lab door ‘First responder on scene’

Speciaal op maat gemaakt voor de boa-collega’s zet The Happy Wanderer een Skills Lab neer. Deze partner van de BOA Academie (link) laat zien hoe je moet reageren wanneer je als eerste in een extreme situatie hulp moet verlenen. De workshop maakt nieuwsgierig naar de volledige cursus, waar je leert om adequate hulpverlening te geven bij bijvoorbeeld ernstige aanrijdingen, een val van hoogte, of ernstige actieve bloedingen De cursus maakt gebruik van ‘lessons learned’ in de praktijk door zowel de special forces als de reguliere en speciale politiediensten in Groot-Brittannië. De technieken zijn uitermate geschikt bij extreem geweld situaties, optreden in de hot- en warm zone en levensbedreigende situaties.

Onze leden waren heel enthousiast over deze dag. Ben jij er volgend jaar ook bij?

Ik ben BOA

LID WORDEN VAN Vakbond BOA ACP?

Sluit je aan