Keurmerk detachering boa

Keurmerk detachering boa

14 jun 2024, BOA

Naar verwachting zal na deze zomer worden gewerkt met een keurmerk voor bureaus die boa’s detacheren. Vakbond BOA ACP riep hier een jaar geleden toe op. Gesprekken met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), het ministerie van Justitie & Veiligheid en enkele detacheringsbureaus volgden. Daaruit blijkt dat het idee voor een keurmerk breed gedragen wordt.

“Het personeelstekort in verschillende sectoren blijft groot. Zo ook onder boa’s. Dit heeft als effect dat werkgevers vaker gebruikmaken van het inhuren van boa’s. Een automatisch gevolg hiervan is dat er steeds meer detacheerders op de markt komen, buiten de instanties die er al waren”, vertelt Richard Gerrits, voorzitter van Vakbond BOA ACP. “Wie bewaakt daar de kwaliteit van? Binnen onze vakbond krijgen we door deze ontwikkeling veelvuldig de vraag welke detacheerder wij kunnen aanbevelen en waar een boa dan vooral op moet letten als hij of zij een contract tekent.”

Signalen boa-leden

Op basis van signalen en vragen van boa’s is Vakbond BOA ACP vorig jaar in gesprek gegaan met twee grote detacheerders, MB-ALL en Handhaving Support. Richard Gerrits: “Wij kwamen al snel met elkaar overeen dat het verstandig zou zijn om een bijeenkomst te organiseren met alle detacheerders die zich in de boa-markt vertegenwoordigen. Dat is als positief ervaren.” Een eerste bijeenkomst in juni vorig jaar met partijen, zoals Boa Service Nederland, Buitengewoon Boa, City 360 , G4S, Handhaving Support, MB-ALL, Nexst, Praktijkbureau Handhaving en Training Solutions, verliep goed. Aan de orde kwam onder meer waar een contract voor boa’s aan moet voldoen en welke vergoedingen gehanteerd moeten worden.

In afwachting van

Het is vooral belangrijk dat deze partijen hebben aangegeven achter een keurmerk voor detacheringsbureaus te staan. Op die manier weet de boa direct wie een goede detacheerder is. Na enkele overleggen is Vakbond BOA ACP ook het gesprek aangegaan met VNG en het Ministerie van J&V. “Hun reactie op ons voorstel was enthousiast. Beide partijen gaan binnen hun organisaties bespreken hoe we dit mogelijk kunnen maken. Op dit moment wachten wij op een reactie, zodat we verder kunnen. We gaan dan kijken welke instantie een keurmerk kan afgeven, maar het moet ook worden ingeregeld dat de bedrijven die een keurmerk krijgen regelmatig gecontroleerd worden”, zegt Richard Gerrits in afwachting van VNG en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Eerdere publicaties detachering boa’s

Waar moet je op letten bij detachering?

Oneerlijke concurrentie opleidingsinstanties voor boa’s

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN BOA ACP?

AANMELDEN