Samen sterk

Samen sterk

Door: Wiep van der Pal

Toen ik vanmorgen op weg ging naar de Week van de Boa op de Politieacademie in mijn woonplaats, herinnerde ik mij een opmerking van een lid van onze vakgroep. Hij vroeg enige tijd geleden wie nu eigenlijk datgene wat onder boa’s leeft verder brengt naar de politiek, (gemeentelijke) werkgevers en de burgemeesters. Om maar een paar partijen te noemen!

En deze week is het dan zo ver. De vereniging Politie, dier en milieu, Beboa, de BOPV, VNG en onze eigen vakgroep BOA ACP hebben zich ingespannen om deze Week van de BOA van de grond te krijgen. En met succes! Elke dag rond 200 deelnemers die vanuit beleid en de werkvloer spreken over het werk van de boa. Die in workshops kennis willen meenemen en ervaringen delen. Die met passie en trots over hun vak en hun meerwaarde vertellen. Daar geniet ik met volle teugen van.

Sprekers zoals onderzoeker Van Stokkom (geef boa’s een volwaardige plek binnen de veiligheidspartners en laat ze integraal handhaven), politiechef Gery Veldhuis (politie wil dolgraag samenwerken met de boa’s; we zien ze als gelijkwaardige collega’s) en Patrick van de Brinck (het CCV stimuleert samenwerking en verrijkt deze met good practices) vertolken allen een positieve insteek naar de boa en dat is de basis voor een goede samenwerking, maar werkt ook voor het zelfvertrouwen en de beroepstrots van toezichthouders en handhavers in Nederland.

Samen sterk is onze slogan en vandaag voel ik dat dat geen loze kreet is. Dus … ben jij al lid? Niet? Meld je hier aan …