Ervaringen uit het werkveld

Ervaringen uit het werkveld

Door: Wout Jongman

In het kader van mijn functie als regiobeheerder bezoek ik zo veel mogelijk boa’s en handhavers op hun werkplek. Dit heeft met name tot doel om beter inzicht in het werkveld te krijgen, weten wat er speelt en daarmee invloed kunnen uitoefenen waar het nodig is.

Wat zijn de ervaringen van boa’s, wat gaat goed, wat kan beter? In de afgelopen maanden voerden we veel gesprekken met boa’s en handhavers. Stuk voor stuk betrokken collega’s met een hart voor het vak.  Zo ben ik in de afgelopen tijd geweest in Den Bosch, Ede, Capelle aan den IJssel, Roermond, Rotterdam, Amsterdam, Echt, Harderwijk (omgevingsdienst), Uden, Emmen, Zoetermeer. Op enkele plaatsen kom ik voor de eerste keer en bestaat het bezoek voornamelijk uit kennismaken met hoofd van de afdeling en gesprek met boa’s en handhavers. Op andere plaatsen loop ik een dienst of een deel van een dienst mee. Uit alle gesprekken blijkt wel dat men hunkert naar meer waardering voor het vak en meer uniformiteit in de uitvoering van het werk. Dit zijn onder andere punten die de vakgroep BOA ACP bij de kop pakt.

Wil je dat ik een keer langskom bij jou op de afdeling, mail me dan op w.jongman@ikbenboa.nl. Dan maak ik graag een afspraak met je.