Vakbond BOA ACP
BOA ACP zoekt collega-belangenbehartigers

Richard Bartels (48) wilde weten: wat ligt er nog meer in het verschiet?

‘Het is afwisselend, elke dag is dynamisch. Maar het allerleukst van mijn werk als handhaver is toch wel dat je iets voor de maatschappij doet. Je maakt het leefbaar, schoner’, aldus Richard Bartels (48) senior handhaver in Heusden. Hij reageert op klachten en meldingen die binnen komen bij het klantcontactcentrum van de gemeente. ‘Ik was tot voor kort niet bewust bezig met mijn loopbaan.’

‘Tot ik een bericht op ons intranet zag over ontwikkeladvies voor 45-plussers. Ik wilde weleens weten: Blijf ik dit werk tot mijn 67e doen? Wat ligt er nog meer in het verschiet? Zijn er kansen voor ontwikkeling?’

Coaching

Bartels meldde zich bij 50Company, een van de twee organisaties met professionele coaches die is aangesloten bij Vakbond BOA ACP voor de uitvoering van het ontwikkeladvies. ‘Ik kreeg een aantal opdrachten om te onderzoeken waar ik gelukkig van word en waar mijn capaciteiten liggen. Daar zijn we dieper op ingegaan. De begeleiding voelde warm en goed aan.’

‘Ik word gelukkig van mensen helpen’

Hij kreeg bevestigd wat hij diep van binnen al voelde: ‘Ik word gelukkig van mensen helpen en niet zo zeer van repressief optreden. Ik zal dan ook eerder iemand waarschuwen dan bekeuren. Mijn voorkeur ligt bij het sociale, bij het in gesprek gaan met de burger. Deze conclusie helpt mij om daar verder op in te zoomen.’

Besproken met teammanager

En hoe ziet Bartels de toekomst? ‘Ik onderzoek of mijn ambities binnen de gemeente realiseerbaar zijn. En wat nog meer mogelijk is. Ik heb dit ook besproken met mijn teammanager. Het ontwikkeladviestraject is kort maar het heeft mij een belangrijke impuls gegeven om na te denken over hoe ik mijn werkende leven verder wil invullen. Wat kan ik doen om nog dichter bij mezelf te komen? Mijn motto is: Het mooiste dat je kunt worden is jezelf.’

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van ontwikkeladvies? Ga dan naar de pagina op onze website en lees waar je kosteloos gebruik van kunt maken!

Terug naar overzicht
Wil je ook reageren?

Log hieronder in met je e-mailadres of lidnummer en je wachtwoord. (Hulp bij inloggen)

 

Spelregels voor reageren
  • Houd rekening met je voorbeeldfunctie: ook burgers lezen jouw reactie.
  • Behandel iedereen met respect.
  • Kwetsende of aanstootgevende reacties worden verwijderd.
  • Heb je vragen? Mail ons

 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close