Vakbond BOA ACP

Van ICT, naar handhaving, naar ICT

Vakbond BOA ACP vroeg met succes subsidie aan om boa’s en handhavers de kans te geven na te denken over hun plek op de arbeidsmarkt. Ben ik blij met wat ik doe? Houd ik het fysiek nog vol?

Maar dat klinkt zo abstract. Subsidie. Loopbaanbegeleiding. Coaching. Wat is dit in de praktijk? En betekent dit dat mijn werkgever eigenlijk van me af wil? Néé! Het betekent dat jij bepaalt hoe je toekomst eruitziet.

Om concreet te maken wat wij voor je kunnen betekenen, publiceren wij interviews met boa’s en handhavers die dit traject al volgden. Louis Schoenmaker was de eerste. Dit keer spraken wij Sanjeev Sewnandan (44).

Hoe zag je loopbaan er tot nu toe uit?

‘Ik werkte in de ICT en kwam om bedrijfseconomische redenen in 2005 thuis te zitten. We hadden net een huis gekocht, vertelt Sanjeev. ‘Dus ik wilde zo snel mogelijk weer aan het werk.’

Sanjeev reageerde op een vacature voor parkeercontroleur, bij de gemeente Den Haag. En hij werd aangenomen. ‘Ik vond het leuk werk. Ik genoot van buiten werken op straat, van de afwisseling in diensten en van het samenwerken met collega’s.’

Tot een medisch probleem roet in het eten gooit. Terug naar zijn functie zit er niet in, daarom werkt Sanjeev vanaf dat moment op kantoor. Daar leest hij op intranet over Project Connect.

Project Connect

Project Connect biedt loopbaan ontwikkeltrajecten voor boa’s, handhavers en toezichthouders, en hun teamleiders. Doel van zo’n loopbaantraject is inzicht krijgen in arbeidsmarktmogelijkheden binnen en buiten het vak handhaving. Ook biedt het mogelijkheden om een opleiding te volgen.

Door je bewust te zijn van ‘Wat wil ik en wat kan ik?’, neem je het heft in eigen hand. Initiatiefnemer Vakbond BOA ACP zorgde voor subsidie. Daardoor is dit traject voor boa’s en handhavers kosteloos.

Sanjeev: ‘Mijn verzuimcoach bevestigde dat ik een goede kandidaat zou zijn. Zo kwam ik in contact met projectleider Cheyenne en coach Wil.’

Hoe hebben jullie het aan gepakt?

‘Ik maakte onder begeleiding van Wil een assessment. De uitkomsten zeggen iets over hoe je op dat moment in het leven staat. Ze bevestigden mijn idee over de toekomst.’ Samen concluderen zij dat Sanjeev graag terug wil naar zijn oude vak: ICT. ‘Voordat ik parkeercontroleur werd, werkte ik als systeemnetwerkbeheerder. Gezien mijn verouderde kennis, stelde Cheyenne voor een opleiding te volgen.’

Sanjeev besluit dat hij opgeleid wil worden tot beheerder MCSA Windowsserver 2016. Een zware opleiding en een kostbare investering, maar hij overtuigt zijn coaches en mag starten. Ook zijn werkgever verleent alle medewerking. Hij wordt vrijgesteld van werk om zijn diploma te behalen en krijgt zo de kans aan zijn toekomst te werken.

‘Ik vond het spannend, maar Cheyenne geeft je energie en vertrouwen. Dat komt door de manier waarop ze met je omgaat en ze je het volle vertrouwen geeft dat je die opleiding succesvol haalt. Ondanks de tijdslimiet zorgt ze dat je rustig blijft.’

En hoe nu verder?

‘Ik heb de opleiding MCSA Windows Server 2016 succesvol  afgerond. Ik werk nu nog op kantoor bij de  Gemeente Den Haag. Samen met de mobiliteitsmakelaar zoek ik naar de juiste vacatures. Mijn doel is werken als systeembeheerder, ‘maar ik ben al blij als ik weer aan de slag kan!’, aldus de ICT’er.

Ook vooruitdenken over je toekomst?

Lees hier wat we voor je kunnen betekenen!

 

Terug naar overzicht
Wil je ook reageren?

Log hieronder in met je e-mailadres of lidnummer en je wachtwoord. (Hulp bij inloggen)

 

Spelregels voor reageren
  • Houd rekening met je voorbeeldfunctie: ook burgers lezen jouw reactie.
  • Behandel iedereen met respect.
  • Kwetsende of aanstootgevende reacties worden verwijderd.
  • Heb je vragen? Mail ons

 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close