Discussie over neutraliteit uniform boa

Discussie over neutraliteit uniform boa

7 mrt 2024, BOA

“Goed dat minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid paal en perk stelt aan deze commotie met de gemeenten”, zegt voorzitter Richard Gerrits van Vakbond BOA ACP over het besluit van de minister om religieuze symbolen, zoals hoofddoek en keppeltje, bij boa’s landelijk te verbieden.

Eerder benadrukte Richard Gerrits in deze discussie al dat Vakbond BOA ACP geen problemen heeft met religieuze uitingen bij boa’s, alleen niet in combinatie met het uniform. “Het uniform van boa’s moet net zoals bij politiemensen neutraliteit uitstralen. Dit hebben wij in 2022 in dezelfde discussie al keer op keer aangegeven.”

Neutraal uniform

Sommige gemeenten beweren dat mensen niet als boa willen werken of zelfs overwegen om hun baan te verlaten, omdat ze geen religieuze uiting mogen dragen. “Wij en de andere boa-vakbonden hebben hierover van boa’s zelf geen enkel signaal of melding ontvangen. Ook tijdens navraag bij een aantal van onze leden blijkt dit geen issue te zijn. De collega’s die wij hebben gesproken geven juist aan niet achter de besluiten van de gemeenten te staan.”

Richard Gerrits tot slot: "Ik had liever gehad dat deze gemeenten zich druk maken over de veiligheid van boa’s op straat en in de maatschappij. Maar dan geven die partijen niet thuis.”

 

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN BOA ACP?

AANMELDEN