Burgemeester Edam-Volendam over positie boa’s: ‘Iemand in uniform moet kunnen doorpakken’

Burgemeester Edam-Volendam over positie boa’s: ‘Iemand in uniform moet kunnen doorpakken’

14 nov 2018, Algemeen nieuws

In het Boa Magazine op gemeente.nu staat een interview met Lieke Sievers. Zij werkte 26 bij de politie en is burgemeester van Edam-Volendam.

Het artikel opent: ‘Sievers werkte 26 jaar bij de politie en werd in 2016 burgemeester van Edam-Volendam. Ze is een van de initiatiefnemers van het BOA-platform, dat is opgericht om alle partners die betrokken zijn bij het werk van toezichthouders en handhavers te verenigen. Ex-minister Pieter Winsemius en voormalig korpschef Peter Vogelzang zijn de kartrekkers van het platform. Tijdens het BOA-event eind vorig jaar pleitten ze voor meer landelijke afstemming in het ‘BOA-manifest’. Meer eenheid voor de invulling van gemeentelijke handhaving en intensievere samenwerking met politie en alle anderen betrokken bij veiligheid in een gemeente.’ Aldus het artikel dat op 11 november 2018 is gepubliceerd.

In het interview – dat is geschreven door Laura Wennekes – belicht Sievers een aantal interessante standpunten die wij voor een groot deel met haar delen. Als vakbond voor boa’s werken wij iedere dag op alle niveaus en met alle betrokken groepen aan een nog beter vak. Ook voor ons staat samenwerking met politie hoog op de agenda. En ook wij pleiten voor landelijke regelgeving.

Lees hier heel het artikel.

Lees meer over het BOA Platform, waaraan ook Vakbond BOA ACP deelneemt.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN