Gevolgen Corona voor o.a. ACP bijeenkomsten, bezoeken en acties

Gevolgen Corona voor o.a. ACP bijeenkomsten, bezoeken en acties

13 mrt 2020, nieuws

Als vereniging van en voor Nederlandse politiemensen en BOA’s organiseert de ACP regelmatig bijeenkomsten en trainingen. Ook kunnen leden bij ons terecht met vragen over rechtspositie en arbeidsvoorwaarden. De door het kabinet aangekondigde maatregelen raken ook onze rol als belangenbehartiger. Hieronder een actueel overzicht.

Meest actuele versie van dit bericht: 13 maart 2020.

Inmiddels grijpt het Corona-virus om zich heen. De Minister President geeft terecht aan dat politiemensen een cruciale rol te vervullen hebben in deze onzekere tijden. Om het virus te beperken is het belangrijk om ons gezond verstand te (blijven) gebruiken. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de kwetsbare groepen (zoals o.a. ouderen en longpatiënten) waar we  privé of in ons werk mee te maken krijgen.

Voor de vereniging ACP betekent bovenstaande het volgende:

Bijeenkomsten

Het kabinet heeft opgeroepen om de bijeenkomsten waar meer dan 100 mensen aanwezig zijn niet door te laten gaan. De ACP heeft daarop besloten om de al geplande bijeenkomsten tot en met 8 april te annuleren. Het gaat hierbij om bijeenkomsten voor ACP-bestuurders (vrijwilligers), een afscheidsreceptie en de ACP Plus Jaarvergadering. Deze worden op een later moment opnieuw gepland.

De scholing- en trainingen voor leden én vrijwilligers worden verzet. We komen zo snel als mogelijk bij de betreffende leden op de lijn voor een nieuwe datum.

De medewerkers van het APB zijn niet in staat kennis te delen rondom pensioen. De ABP-pensioenspreekuren zijn daarom tot 31 maart geannuleerd.

Het één op één invullen van belastingpapieren via belastingaangifteshop.nl gaat wel door. Uiteraard is het aan het betreffende lid om de afweging te maken of hij/zij zich hierbij prettig voelt. Met griepklachten het verzoek om de algemene richtlijn te volgen. Neem voor annuleren of meer informatie telefonisch of via de mail contact op met belastingaangifteshop.nl.

< link: www.belastingaangifteshop.nl/acp >

Werk(bezoeken)

De ACP heeft zo’n 50 medewerkers in dienst. Deze werken voor politiemensen en BOA’s en zijn landelijk actief. Besloten is om zeer terughoudend (niet, tenzij) te zijn in het afleggen van werkbezoeken. Heb jij een juridisch dossier lopen en is er behoefte aan ondersteuning op locatie, bespreek de (on)mogelijkheden met de jou toegewezen jurist.

Actietraject capaciteit

Al bij de aankondiging van acties rondom de capaciteit bij de politie, en in het bijzonder nu het RVU-traject, is met de actiecomités besproken dat we de ontwikkelingen rondom het Corona-virus nauwgezet in de gaten houden. We nemen geen ongepaste beslissingen.  De komende dagen en weken zal blijken hoe dit zich verder ontwikkelt. Zoals altijd als er acties worden gevoerd, kunnen burgers in onzekere tijden en situaties rekenen op de inzet van politiemensen.

Bereikbaarheid en vragen

De ACP is 24/7 bereikbaar. Dat verandert niet. Telefonisch: 033-4952888 of via de mail: ledencontact@acp.nl kunnen onze leden bij ons terecht. Op de website staat vermeld op welk nummer de ACP in geval van nood buiten kantooruren bereikbaar is.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN