De boa’s van Nijmegen: volg ze hier tijdens de Vierdaagse feesten!

De boa’s van Nijmegen: volg ze hier tijdens de Vierdaagse feesten!

15 jul 2019, nieuws

Uniform onberispelijk, veters strak, glimlach paraat… Let’s go! Het is weer tijd voor dé feestweek van Nijmegen – de Vierdaagse feesten, waar in totaal meer dan een miljoen mensen op af komen! Neem deze week een kijkje achter de schermen bij de boa’s van Nijmegen. Wat is hun rol tijdens The Walk Of The World en de gekoppelde feesten?

Vrijdag: Via Gladiola
Vanmorgen zijn we al heel vroeg in dienst, snel een bakje koffie en op naar de laatste dag van de vierdaagse! In onze hoofden flitsen de dagen nog even voorbij. We bedenken ons vast wat er vandaag allemaal gaat gebeuren: laatste loodjes voor de wandelaars, opspelden van de vierdaagse kruisjes, nog meer mensen in de binnenstad omdat het de laatste dag is. Wij voelen dat wij de afgelopen week heel veel fysieke inspanningen hebben gehad. Maar na vandaag gaat de “komkommer tijd” beginnen. De vakantie komt er aan! Eerst nog even op pad om ervoor te zorgen dat alle wegen vrij zijn van voertuigen. Onderweg maken we her en der op straat slapende mensen wakker. Uit een voordeur is het glas geslagen, de bewoner heeft het nog niet helemaal op een rijtje lijkt het, maar hij gaat het laten repareren, zegt hij.

Zo…aangekomen op locatie staat sleepdienst Houterman al klaar met drie sleepauto’s om ons te ondersteunen. Het verbaast ons dat er nog redelijk veel voertuigen geparkeerd staan, ondanks onze inzet van gisteren waarbij wij alle eigenaren hebben gewaarschuwd. Nou, daar gaan we dan: alle voertuigen verplaatsen naar omliggende locaties waar geen mensenmassa’s zullen komen. Na het wegslepen van 16 voertuigen zit onze taak erop.

Dan zien we in de verte al de eerste wandelaar aan komen snellen. De hekken staan er nog niet eens! Wij lopen samen met de collega’s langs de route terug, de borden ‘graag tot volgend jaar’ staan er al.
De rest van de dag kunnen wij genieten en toezicht houden op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse 2019!

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN