Geen appels met peren vergelijken

Geen appels met peren vergelijken

7 jan 2015, nieuws

De jaarlijkse loonkosten van een boa zijn hoger dan die van een politieagent. Dat is de stelling van de SP naar aanleiding van eigen onderzoek. Boa’s zouden veel taken overnemen van politieagenten en er zou soms sprake zijn van dubbel werk. BOA ACP reageerde hierop bij verschillende media.

Je hoeft geen deskundige te zijn om te zien dat het rapport van de SP nogal dun is en appels met peren worden vergeleken. De precieze cijfers van de lonen zijn onduidelijk (waar is het op gebaseerd?) net als om welke boa’s en specifieke  domeinen het gaat bij de ondervraagde gemeenten.  Maar ons grootste bezwaar is dat de SP het loon van boa’s en politiemensen met elkaar vergelijkt zonder oog voor het verschil in specialistisch werk met de daarvoor bestemde opleidingen. Dit is geenszins met elkaar vergelijkbaar.

“Zowel boa’s als politiemensen werken beiden vanuit een eigen professie  en verantwoordelijkheid. En natuurlijk raakt dat elkaar. Beiden werken zij aan zij in het veiligheidsdomein waarbij de operationele regie bij de politie ligt. Maar boa’s hebben ook hun eigen taken en bevoegdheden, eigen verantwoordelijkheden. En die kunnen prima naast die van de politie bestaan als je maar goed genoeg investeert in samenwerking en informatie-uitwisseling. Het lijkt er dan ook op dat de ondoorzichtige argumentatie van de SP als gelegenheidsargument gebruikt wordt om meer geld te investeren in de politie. Ook daar zijn wij niet tegen, maar doe dat dan wel met een helder en volledig verhaal en niet ten koste van de inzet en positie van de boa”, aldus BOA ACP-voorzitter Wiep van der Pal.

Via onderstaande links kun je de reactie van BOA ACP terugluisteren bij BNR, NOS radio 1 en Omroep Gelderland.

Terug naar overzicht

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN