IVVP: ACP kijkt terug op een geslaagde beurs

IVVP: ACP kijkt terug op een geslaagde beurs

11 jun 2012, nieuws

De ACP kijkt terug op een geslaagde IVVP-beurs, de vakbeurs voor politie, justitie, defensie & security. De evenementenhal in Gorinchem was op woensdag 7 en donderdag 8 juni het decor van de IVVP-beurs. Een tweedaags evenement, waarbij medewerkers van politie, justitie, defensie & security op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Daarnaast is de beurs altijd een uitgelezen plek voor gesprekken met andere specialisten.

ACP-leden hadden ook dit jaar gratis toegang tot de beurs en konden rekenen op een geslaagd evenement.
De zwaailichten flitsten je tegemoet bij het betreden van de IVVP-beurs 2012. Tel daarbij het geblaf van de politiehonden en de aanwezigheid van de vele bezoekers bij op en de hectiek van een drukke maar ook gezellige beurs was meteen compleet. Ook de ACP was op de beurs vertegenwoordigd met een grote stand en zorgde dit jaar onder meer voor een enerverend kennisprogramma met workshops en een interessant debat.

Debat

Naast de aanbieders van headsets, mobilofoons, rubberboten en kogelwerende vesten was het debat een welkome afwisseling naast de drukte op de beursvloer. Een interessante discussie over de positie van BOA’s binnen de veiligheidskolom hield op donderdag 8 juni de gemoederen bezig. Prominente sprekers gingen met elkaar het gesprek aan over binnen welke bevoegdheden BOA’s moeten optreden en onder wiens verantwoordelijkheid. Het bleek een vraag waar niet gemakkelijk een concreet antwoord op te geven is.

Discussie

Grote afwezigen tijdens het debat waren de Tweede Kamerleden uit Den Haag. De debatleider wist dit met een knipoog als een voordeel te beschouwen, omdat politici soms ‘een vertragende factor’ in zich hebben. De deskundigen, waaronder ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp, Robin Kooy, secretaris BEBOA, hoogleraar Bob Hoogenboom en Lodewijk Gunter Moor, projectsecretaris van de SMVP, spraken over het niet-uniforme tenue van de BOA, simplificering van problemen en de veranderende samenleving. Ook Jan Stikvoort, de korpschef van Hollands Midden, mengde zich in de discussie, waardoor alle partijen goed vertegenwoordigd waren. Voor alle partijen was het duidelijk dat het blijven aangaan van de discussie van belang is. Daarom werden er bij het debat voornamelijk komma’s geplaatst in plaats van punten gezet.

Succes

Onder de bezoekers waren voornamelijk politiemedewerkers en deskundigen uit het veiligheidsdomein aanwezig die zich lieten bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Bij de ACP-stand was veel aanloop van zowel leden als niet-leden die langs kwamen voor een praatje of met vragen over actuele thema’s. De workshop over de uitschuifbare wapenstok werd ook verrassend druk bezocht naast het debat over verschuivingen binnen de veiligheidskolom. De bezoekers, onder wie veel ACP-leden, maakten er samen met de standhouders twee leuke en interessante dagen van.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN