Model-uniform boa: jouw input gevraagd

Model-uniform boa: jouw input gevraagd

16 aug 2013, nieuws

Boa’s openbare ruimte zijn belangrijk en het meest zichtbaar op straat. Hun herkenbaarheid wordt nog groter als ze een zelfde soort uniform dragen. Daarom werkt de VNG samen met gemeenten (zowel leidinggevenden als boa’s) én de belangenvereniging Beboa aan een model-uniform voor de boa openbare ruimte. Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt! 

Handhaven is een vak om trots op te zijn. Boa’s openbare ruimte zijn voor burgers en bedrijven het meest zichtbaar op straat. Dat wordt nog beter als alle gemeentelijke boa’s openbare ruimte een zelfde soort uniform dragen. Dat geeft het vak een eigen identiteit en extra gezag.

Jouw mening telt

Wij zijn benieuwd wat jij als boa én als leidinggevende van het model-uniform vindt en leggen vier vragen voor. Je vindt de vragen via www.oovnetwerk.nl. Dit netwerk is toegankelijk voor alle medewerkers van gemeenten.
Reageren kan tot en met 30 augustus.

Boa-uniform

Het model-uniform bestaat uit een hoofddeksel, jas, polo, overhemd, trui en broek (zowel worker als pantalon). Op basis van input van gemeenten zijn uitgangspunten vastgesteld die terugkomen in het uiteindelijke model-uniform. Deze punten betreffen onder meer de kleur, de functienaam, de positie van het boa logo en de gemeentelijke logo’s, een uniek kenmerk en het lettertype.

Digitaal boekje

Per onderdeel van het uniform wordt beschreven hoe de uitgangspunten terug moeten komen. Dit alles wordt gepresenteerd in een digitaal boekje. Daarin krijgt men naast de uitgangspunten ook praktische tips voor de aanschaf van een uniform.

(Bron: VNG.nl / nieuwsbrief Beboa)

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN